THEMA Hoger Onderwijs 2014: Achter de schermen van moocs

Samenvatting

De TU Delft is dit academisch jaar (2013/14) begonnen met het aanbieden van massive open online courses (moocs) via edX; een open source leerplatform ontwikkeld door MIT en Harvard, waarvan intussen de TU, maar ook Stanford en een veertigtal andere universiteiten wereldwijd gebruik maken. Dit artikel gaat over de vraag wat een mooc is, waarom de TU deze aanbiedt, wat voor inspanningen het kost om zo’n mooc te maken en welke ervaringen zijn opgedaan. Voor een deel komt die kennis uit de analyse van de grote hoeveelheid data, die de vele gebruikers van zo’n mooc genereren, in dit geval twee TU-moocs, die in november 2013 zijn afgerond. Er is veel discussie en beweging rond open onderwijs en de uitkomst is nog moeilijk te voorspellen. In deze situatie is het devies van de TU ‘Learn and lead’.

Reference

Pieter de Vries, Joost Groot Kormelink, Thieme Hennis. Achter de schermen van moocs in THEMA Hoger Onderwijs 2014, nummer 1: MOOCs in het Hoger Onderwijs.

Download

Download paper from website (behind login)

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

    Comments are closed.

    © 2011 TU Delft